Uit de oude doos 2009 2010 2011 2012 2013
Startpagina 2010 Spokentocht

2010


Spokentocht Sinterklaas Kerstviering

Intertek Nederland Contact Ons team Gastenboek

Spokentocht


Griezeluh in Geleen

Effe lekker griezeluh, daar hoef je niet ver voor te gaan want op vrijdagavond 29 oktober organiseerde Jong Nederland Lutterade vanuit de Reunie een heuse Halloween spokentocht. De route waarop genoeg schrikelementen zijn ingebouwd om een onvergetelijke avond te beleven is voor jong en oud te lopen en vindt plaats in het Kraonkelse landschap. Deze tocht werd mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers van Jong Nederland Lutterade, met medewerking van vrijwilligers van Hondensportvereniging de Molenbron en de Kraonkelaere. Bij terugkomst in de Reunie werd iedere deelnemer getrakteerd op een griezelig lekker drankje en kon er in het café van de Reunie nog griezelig gezellig geswingd worden.

De activiteiten commisie van Intertek Polychemlab had geregeld dat er een extra avond speciaal voor Intertek was georganiseerd.

Weer eens iets anders om elkaar te leren kennen tussen de heksen en monsters.

Hieronder lees een impressie van de deelnemende kinderen:

De spooktocht

Op vrijdagavond geen voetbaltraining maar een spooktocht. In een café in Geleen kwam iedereen van Intertek bij elkaar. Een paar collega’s van mijn moeder kon ik. We kregen een drankje voor de angst wat niet echt lekker was… maar het glaasje fris met chips natuurlijk wel.

Eindelijk mochten wij dan aan onze tocht beginnen….als een na laatste groep. Het begon spannend…de heks vertelde ons wat we allemaal konden verwachten. Nou dat zou spannend worden! Maar na een half uurtje wandelen waren er nog geen akelige momenten geweest. Wel was het gezellig, we kletste, keken bij mensen naar binnen en wachtte op schrikeffecten. Maar die bleven nog een tijdje uit. Na een dik uur lopen kwamen we in een veld waar eindelijk actie kwam. Kruipen door een kleine tent, blaffen van honden, zelfs in een tent zagen we iemand met een labjas. Mijn moeder schrok erg van een spook die met een motorzaag aankwam rennen. De spoken in de speeltuin vond ik niets, spoken roken toch niet? De laatste tent die we in moesten vond ik het super. De clowns waren zo goed, je zag niet direct of ze echt of nep waren. Terug in het café kregen we allemaal erwtensoep (wat ik niet lust) en brood. Na een drankje gingen we na een leuke gezellige maar niet echt spannende avond naar huis.

Maarten Plaum

Spokentocht

Eerst kwamen we in een kamertje waar twee waarzegsters een voorspelling voor de avond deden. Daarna mochten we naar buiten. Allereerst hing er een ‘man’ in de boom; er was geen schrikmoment, want de ‘man’ hing vast. Een eindje verder moesten we stoppen bij een begrafenis. Ineens kwam het lijk tot leven. We liepen verder tussen de huizen (wel jammer van al die verlichting) tot we op het industrieterrein een stukje door het bosje moesten lopen. Dit was leuk gedaan. Hierna gingen we het terrein van de hondenvereniging op. Dit was leuk, want hier was het lekker donker en nat. Hier waren leuke en spannende griezelattracties. Langs het spoor werden we ‘aangevallen’ door een man met een vlammenwerper en daarna gingen we weer richting de huizen. Bijna aan het eind lokte een tovenaar ons naar een tent met clowns. Het leek alsof het poppen waren, maar een paar bewogen toch. In het reüniegebouw kregen we erwtensoep, roggebrood met spek. Het was een gezellige avond, alleen was het spannender geweest in het bos.

Rutger Zeiger

De Spokentocht 29 oktober 2010

Een college van mijn moeder kwam ons al vroeg ophalen, zodat de hele afdeling Testing geconditioneerde ruimte rond 19:00 uur aanwezig was. Er waren meer kinderen van de afdeling aanwezig dan ik namelijk Maarten en Rutger. De ene groep na de andere groep vertrok. Wij waren tegen 21:00 uur aan de beurt om te vertrekken. Er waren tijdens deze tocht veel leuke griezelige dingen te zien, zoals lijken bij mensen in de tuin die uit het graf kwamen en een tent met spoken ervoor, binnen waren grote spinnen, vleermuizen en andere griezelige dingen. Je werd soms ook vastgehouden aan je been zodat je niet verder kon. Het leukste vond ik de acht clowns waaronder 1 levende, die liet je natuurlijk schrikken door plotseling te bewegen. Bij terugkomst kregen we erwtensoep met roggebrood en spek. Verder hebben we nog wat gedronken en zijn tegen 23:30 uur weer naar huis toe gegaan.

Groetjes Sven Hermans

Printerversie